E-cykling

E-cykling er en sport i hastig udvikling og som officiel disciplin under Danmarks Cykel Union også blåstemplet som en reel cykeldisciplin på linje med landvejscykling, mountainbike m.fl.

E-cykling formår at kombinere motion og computerspil på en helt ny måde. Det er ikke nok at være en dygtig cykelrytter og er du “kun” en dygtig gamer, kommer du heller ikke langt – Du skal bruge din fysik! Der findes efterhånden et hav af platforme til udøvelse af e-cykling og de skiller sig alle ud på hver sin måde. I Danmark er de mest populære plateforme Zwift og Bkool.

Udstyr til e-cykling

For at komme godt i gang med at dyrke e-cykling kræver det følgende:

1. Cykel
2. God stabil internet forbindelse
3. Computer eller tablet
4. Hometrainer

Cyklen har de fleste der kunne få lyst til at dyrke e-cykling. Hvilken cykeltype der kan bruges afhænger lidt af hvilken hometrainer men har eller vil investere i. I teorien kan alle cykeltyper bruges, lige fra den 3 gears bedstemor cykel til enkeltstartsraketten. Realistisk vil de fleste have mest glæder af at køre på en cykel med udvendige, det kan både være en citybike, racercykel eller mountainbike.

Heldigvis har de fleste af os danskere forholdvis let adgang til en god internet forbindelse. En 30/10 Mbit forbindelse burde være nok for de fleste, men streamer og gamer resten af husstanden mens du sveder på hometrainer bør du vælger en hurtigere forbindelse.

Ser et af europas bedste og billigste udvalg af hometrainere her.

Lukket for kommentarer.